Digital Micro Needling

Micro Needling

Beau & Jolie  maakt gebruik van een zeer precieze digitale micro needling techniek.
Micro needling is een techniek waarbij met behulp van kleine naaldjes gaatjes in de dermis (lederhuid) worden gemaakt. Hierdoor raakt de huid licht beschadigd. Tijdens het herstel van deze minuscule beschadigingen maakt de huid groeifactoren aan die ervoor zorgen dat er meer collageen en bindweefsel in de huid wordt aangemaakt. Hierdoor zal uw huid, dikker, weerbaarder, soepeler, sterker en egaler worden.

Er zijn verschillende methodes op de markt die gebruik maken van deze naaldtechniek.
Beau & Jolie maakt gebruik van de nieuwste digitale techniek. Deze methode maakt het mogelijk om zeer precies te werken op de specifieke plaatsen. De naalddiepte is afhankelijk van de behandelindicatie.

Welke indicaties komen er in aanmerking voor een micro needling behandeling?

  • Rimpels
  • Lichte huidverslapping
  • Littekens (rest acné)
  • Droge doffe huid
  • Grauwe huid
  • Hyper- en hypopigmentaties

Wie komt er niet in aanmerking voor een micro needling behandeling?
U komt niet in aanmerking voor een micro needling behandeling indien er sprake is van sterk verdikt littekenweefsel (keloïd), open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandelen indien u minder dan 6 maanden geleden gestopt bent met het innemen van isotretinoine (Roaccutane).

Wilt u graag weten wat een micro needling behandeling voor u kan betekenen?
Wanneer u geïnteresseerd bent in een behandeling met micro needling kunt u vrijblijvend een afspraak maken. We kunnen dan samen uw wensen doornemen en ik zal uiteraard eerlijk en open met u doornemen wat u kunt verwachten  (Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien?) en hoeveel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. We zullen ook uw medische achtergrond doornemen en eventueel medicijn gebruik.

Voor de micro needling behandeling
Het is belangrijk om de de huid voor de behandeling zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een te bruine huid of huid met zonnebrand kan niet behandeld worden. Wij adviseren om vanaf 3 weken voor de behandeling de huid dagelijks te beschermen met een spf 30.

De micro needling behandeling
Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden. Desgewenst maken we foto’s van het te behandelen gebied. De behandeling is niet geheel pijnloos, de een ervaart het als licht irritant en de ander als pijnlijk. Het is mogelijk om vooraf een verdovende crème te gebruiken, dit is ook afhankelijk van de te behandelen plaats. Na de behandeling zal de huid verzorgd worden met een speciaal product dat de huid helpt te herstellen en verzachten.

Na een micro needling behandeling.
Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Al naar gelang de diepte waarop behandeld wordt kunnen er soms puntbloedingen ontstaan. Dit trekt binnen enkele dagen weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Tevens kan de huid in de eerste week na de behandeling licht schilferen. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid
extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot zes weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Resultaat van de diepere micro needling behandeling
Na behandeling met micro needling zal er niet gelijk een resultaat zichtbaar zijn. Dit duurt een aantal maanden. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om collageen en bindweefsel te vormen. In de regel zijn het 5 behandelingen om de 5/6 weken.

Resultaat oppervlakkige micro needling behandeling
Na 1 behandeling zal er al resultaat zichtbaar zijn. Voor een optimaal behandelresultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. In de regel zijn het 5 behandelingen om de 3/4 weken.

Mogelijke risico’s en complicaties van een micro needling behandeling
Er is weinig kans op bijwerkingen. Echter bij het niet naleven van de instructies en blootstelling aan de zon is er een kleine kans op ontstekingen en pigmentvlekken.